torsdag 23 juni 2016

Stannar i hamn p g a de envisa virusarna och åskvarningar...

Tanken var att vi skulle seglat iväg nu på morgonen men vi visste redan igår att det inte skulle bli så. Jag vaknade tidigt och smög mig iväg på en löptur denna varma, stilla morgon där fukten fortfarande hängde kvar i luften....så inspirerande och en perfekt start på dagen. Väl hemma och nyduschad kom Magnus ner och efter god natts sömn såg han mycket piggare ut än igår, men långt ifrån frisk. Vi bestämde att åka till Lina ändå, det går ju lika bra att vara sjuk där som hemma. I väntan på att virusarna skulle fly sin kos och att den kommande åskan skulle dra förbi kunde vi likaväl pyssla med minska på att-göra-listan.


Magnus fick ägna sig åt de minst energikrävande sysslorna medan jag for runt och fixade allehanda andra saker. Så idag har vi inventerat och fått ordning i förpiken, på toaletten, i kök och i skafferi, sortimentslådorna har gåtts igenom och alla småprylar har sorterats och fått en plats. Sjukvårdslådan har gåtts igenom och vårt lilla "apotek" blev ordentligt uppmärkt. Alla böcker och tidningar gicks igenom. Så nu har vi ett gäng saker som ska hem och en del som ska slängas. Undra om vi någonsin kommer att sluta att sortera och gå igenom våra prylar i båten...tror inte det ; )


Fenderhållarna kom på plats igen och alla fendrar fick något att haka fast med, kölsvinet torkades ur (för att bli ölförråd) och jag fick fram nål och tråd för att laga våra 2 vimplar som blåste sönder förra året. Nu ska de kunna hängas upp igenom, så fort vi får upp ett par seinfallen. Det enda tråkiga jobbet idag var att göra rent fönsterrutorna. Fönsterputsmedlet rådde inte på kapellimpregeringsmedlet som runnit ner på rutorna, vilket gjorde att resultatet blev bara sådär.


Nu blir det att bara ta det lugnt resten av kvällen! Regnet har kommit (men vad gör det när det är så mysigt nere i Lina) och vi får väl se om åskan drar förbi under natten/morgonen. I morgonen är en ny dag men med varningar om mer åska kanske vi blir kvar i hamn även imorgon. Det beror ju även på hur det står till med sjuklingen också...


Några få bilder från idag:
Lite friskare idag. Rökt makrill fick det bli till middag.

Fastnade i en intressant bok under röjningen i bokhyllan

Bränner repändar till lagningen av vimplarna
Vi får se vart vi är imorgon kväll, återkommer...
//Lotta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar