fredag 24 juni 2016

Glad midsommar!

Vi vaknade till en fuktig och igenmulen midsommarafton. Väderprognosen visade på åskskurar under eftermiddagen så vi valde att bryggsegla även idag. Nu kl 20 på kvällen väntar vi fortfarande på åskan....som verkar ha tagit en annan väg just idag. Vi har haft en varm dag med sol växlat med moln, egentligen en ovanligt fin midsommarafton. Nu sitter vi i sittbrunnen och bara är, planerar Göta kanal-resan, fixar lite och har det gött!

Under dagen har vi sysselsatt oss med lite av varje. Jag har bl a slipat lagningar på akterspegeln och nu fått dit "Lina II" och "Bua"...så bra det blev! Magnus som fortfarande återhämtar sig grottade ner sig i en bok om segling i hårt väder, det finns mycket att lära om detta.

Slipar på lagningarna på akterspegeln

Äntligen har Lina fått sitt namn på plats!
Lunchen bestod, som sig bör denna dag, av sill och potäter. Alltid lika gott! Jordgubbar inhandlades borta på hamnplan och åts med lättvispad grädde (den laktosfria grädden är extra svår att vispa med en traditionell plastvisp) och ett glas rom.

Ingen midsommar utan sill och potäter...

...och jordgubbar!
Man blir hungrig vid havet...senare på kvällen kom Magnus på att han var sugen på plockmat och jag antog utmaningen. Så mycket gott vi hade i kylskåp och skafferi (affären hade ju givetvis stängt tidigare, det är ju ändå midsommarafton...)!

Både varm och kall plockmat...

...är gott på pinne
Vi har varit sugna på att ge oss ut nu ikväll men planen är att ge oss av innan frukost imorgon bitti....havet lockar!

//Lotta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar