måndag 4 april 2016

Vårfix 2

Nu börjar det bli fart på båtfixet för i år!
Det började med att jag fixade slangkopplingar till den nya kranen och nya rostfria kulventiler som ska ersätta de vi tog bort i går. Även en tub med gängtätning följde med, vi får hoppas att den är bra så vi inte sjunker av misstag!
Även Mats Carlsson vidtalades, en guru när det kommer till båtunderhåll i allmänhet och motor och drivlineunderhåll i synnerhet. Han lovade att hjälpa oss med att skjuta in propelleraxeln igen efter att den hade glidit ut när jollelinan snodde runt den förra året.
Först en liten bild på vad vi inhandlade i går:

Vindinstrument med tillhörande NMEA-nätverksgrundsats; nytt storfall i stället för det som skadades när akterstaget rök av förra året; nu landströmsadapter; ny flytande lina till jollen (som vi inte har fått ännu...); en skotsvirvel som förmodligen ska eliminera våra problem med tvinnat skot; mobiltelefonhållare för rattpedistalen (blev görbra!); en automatisk länspump för kölsvinet; ny LED-lampa till däcksbelysningen; nytt sittbrunnsduschhandtag och till sist en ny FM-antenn för masttoppen.


Arbetsbänken hos en seglare; alltid full med prylar som ska fixas med...

Medan jag fixade med ventilerna passade Lotta på att plantera lite vårfina blommor!

Detta var gårdagen.
I dag, efter att ha blivit kallad Världen bästa Lotta av sina kollegor, hämtade jag henne på Ringhals och vi åkte till Bua. Väl där testade vi den nya landströmsadaptern, vilken fungerade alldeles utmärkt! Nu kan vi ladda igen, vilket batterierna tyckte om.

Vi fortsatte att packa upp saker och Lotta fick för sig att vi faktiskt skulle montera den nya kranen och vips (nåja, typ...) så var den på plats. Värt varenda krona, så fräscht blev det!

Lotta skruvar vattenkran för glatta livet!

Det fortsatte med att vi testade den nya hållaren för mobiltelefonen på rattpedistalen. Förutom att den inte gick att få helt rak, så fungerade den utmärkt! Vi lyckades till och med spela in ett You Tube-klipp och ladda upp det, men hur vi ska visa det här på bloggen vet vi inte riktigt ännu. Tanken är att vi ska spela in lite småsnuttar när vi är ute och seglar, ibland så blir det så mycket bättre än bilder. En liten mikrofon inhandlades också så vi slipper en del vindbrus.

Det gäller att använda rätt kamera.
 Därefter monterades skotsvirveln, den satt som en smäck!

Gubben i lådan? Nä, gumman i sittbrunnen!
 till sist gick vi bort till masten och kollade alla fästen och försökte montera dit däcksbelysningen.


Pill med däcksbelysningen.

Nu hinner jag inte skriva mer, dags för käk!

Till nästa gång!

/Magnus

4 kommentarer:

  1. Vad duktiga ni är!!!! Själv lyckades jag trampa på en spik igår som satt i en golvlist jag hade tagit loss! Man är ju helsmart! ;-) //S

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Var köpte ni kranen som ni monterade på toaletten?
    Jag skall byta kran på vår båt och tänkte köpa den här:
    http://www.bauhaus.se/aragon-koksblandare-krom.html#full-description
    Hälsningar
    /Lars

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var exakt den kranen vi köpte. Nu när den är monterad och klar är vi görnöjda med att vi bytte.
      /Magnus

      Radera
    2. Va bra, jag köpte kranen igår :-)
      /Lars

      Radera