lördag 15 november 2014

Båtvagnen äntligen i hamn!

Efter många om och men och trassel med transporter så landade vår nya båtvagn i hamnen i Bua. Då det visade sig att vi inte skulle ha möjlighet att titta på vagnen innan vi köpte den så var vi tvungna att chansa på att säljaren var ärlig, både vad gällde vagnens utförande och skick men även att den fanns överhuvud taget då vi betalde den innan vi hämtade den. Men allt gick bra, ägaren var att lita på, och klockan fem i fredags morse for vår trofaste transportör Båt-Andreas iväg mot Vadstena för att hämta vagnen. När klockan närmade sig två på eftermiddagen så var han tillbaka i Bua med vagnen på flaket och Lotta mötte upp honom.


Äntligen! Vår nya vagn är på plats i Bua.

Båt-Andreas svingar med van hand vagnen från flaket.

Nu står den på plats. Då saknas det bara en båt...

 
PÅ lördagen åkte vi ner till Bua och hängde på stödplattorna och lastade av presenningar och annat smått och gott som behövs för vinterrutningen. 

Hmm...stämmer detta?

Kedjor med vantskruvar följde med. Vad kan de vara till tro?

Dessa hylsor kunde vi inte heller lista ut vad de har för funktion...
Efter att vagnen hade färdats genom luften landade den till slut på sin plats bakom husen i hamnen. Dagen efter åkte vi ner till hamnen och satte dit stödplattor och mätte lite avstånd och annat. Summa summarum så är vi väldigt nöjda med hur det blev och överens om att det var värt allt strul för att få hem just denna kärra. Nu hoppas vi att vi ska lyckas att få till tillvaron så att vi kan lyfta upp Lina II nästa helg, men vi får se om vi lyckas. I skrivande stund har en fasligt massa virusar invaderat större delen av mina luftvägar med feber och värk i kroppen som följd. Vi får väl se hur länge det sitter i.

Till nästa gång!

/Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar