lördag 8 november 2014

Inför vintern

Nu var det länge sedan vi bloggade. Vad har hänt sen senast?Ja, inte så mycket på båtfronten då mycket annat har blivit prioriterat högre under en period. Vi har inte varit ute något på havet men väl tittat till Lina lite då och då. En gång då jag (Lotta) kom dit hängde gummibåten halvvägs i vattnet och jag såg att ena pontonen såg helt paff ut. Det hade blåst en hel del dagarna innan och repen som gummibåten hängde i hade tagit mycket styk och ett hade gått av. Gummibåten hade antagligen dunsat i badstegen som rivit upp den på sidan. Jag lyckades få ner gummibåten i vattnet, dragit den fram till bryggan och baxat upp den på bryggan. Tung var den då den läckt in vatten! Fick tömt den på vatten och surrat fast den på bryggan så vi nästa dag kunde åka och hämta hem den. Revan var ordentlig men Magnus lyckades som väl var laga den.

Vi har spanat efter en bra båtvagn och till slut hittade vi en som vi kände skulle passa Lina. Enda bekymret var att den finns i Vadstena, många mil iväg. Nästa vecka kommer vi dock att få den hämtad och transporterad till Bua, så nu är det dags att börja förbereda för upptag och allt "inför-vinter-pyssel". Lina ska få stå på vagnen nere i Bua hamn och vi har fått en, vad vi tror, bra plats där hon kan stå.

Idag åkte vi till henne för att bl a kolla att motorn startar men även för att börja ta hem en del saker som vi vill ha hemma under vintern. Så nu är hela tvättstugan fylld med sådant som ska tvättas: sängkläder, täcken, kuddar, kläder och handdukar.

Imorgon blir det mer pyssel i båten, bl a ska seglena ner. Metrologerna har lovat lite sol imorgon så vi ser fram emot en fin senhöstdag. Vi har ännu inte riktigt koll på allt vi ska göra inför vintern men det ger sig allt eftersom. Men ska bli skönt att få upp henne på land och ordna med täckning och allt annat så vi kan börja planera inför nästa segelsäsong, för att bara komma ner till hamnen får oss att längta efter nästa vår/sommar/höst då vi hoppas på många härliga segeldagar (inkl. bryggseglingsdagar) ; )

//Lotta

Allt ska hem för tvätt!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar