söndag 13 oktober 2013

Malön får vintertäcke.

I går styrde vi kosan norrut och efter att ha tagit vägen om Biltema för att inhandla sådant man inte kan vara utan när man inte riktigt vet vad man gör (som till exempel spännband), landade i Kungsviken på norra Orust vid lunch. Tanken var att vi skulle bekanta oss lite med båten, kolla vad som behövde göras inför vintern och inför sjösättningen i vår.

Det började redan innan vi ens hade kommit ombord på båten då vi märkte att stegen vi hade haft med oss var för kort. Detta löste sig efter att akrobatiskt nummer av undertecknad, faktiskt med lokalt boende som förskräckt åskådare. När vi hade kommit upp i båten var det ett virvarr av känslor som for över oss. tänk att vi till slut stod i vår egna nyinköpta båt. Stundtals fattade vi nog inte riktigt att det var sant, men större delen av tiden njöt vi bara av att det faktiskt var det!

Vi började att gå igenom vad som fanns i båten, och drog på smilbanden när vi hittade vissa saker, och la pannan i djupa veck när vi hittade andra saker. De sistnämnda dokumenterade vi och ska skicka ett mail till Madelaine och Lennart och fråga vad det är för något.

Redan klockan nio var vi helt slut och kröp för första gången in i förpiken för att sova. Vi hade haft värmare igång under kvällen men tänkte att den värme som byggts upp säker skulle vara kver under natten, och därför stängde vi av värmaren när vi kröp ner i sovsäckarna.
Vi hade fel.
Värmen räckte inte alls.
För Lotta, som jag så gentilt hade gett den varmaste sovsäcken, fungerade det bra. Jag, däremot, frös som en hund (varför fryser just hundar så mycket, om någon vet kommentera gärna längst ner). Så klockan 03:00 (som vi såg på en klocka i taket i förpiken, en klocka som vi inte hade upptäckt tidigare) gav jag upp, knallade ut in salongen och slog på värmaren igen. Efter några minuter spred sig värmen ut i båten och jag somnade om och sov gott resten av natten.

Dagens aktiviteter handlade mest om att få båten täckt. Vi hade tänkt att laga de två minimala sprickorna vid bogpropellern och på framkanten av kölen, men märkte att vi hade täckt in bogpropellern när vi täckte båten, så det får vänta till våren. Så huvudtema blev täckning av båt med hjälp av ett antal bitar av trä, två bitar presenning och ett okänt antal linor och tältband. Det gick bra till slut. Vi gjorde förmodligen inte så som det var tänkt, men vi blev nöjda med resultatet, och det är det viktigaste.

Så framåt eftermiddagen bar det söderut igen, tillbaka till Varberg och vardagen, längtandes till våren då vår fina Malö 38 äntligen ska få komma i vattnet igen!

P.S.
Ingen som är sugen på en Vega från 69? Det finns en billig på blocket! http://www.blocket.se/halland/Albin_Vega_445__69_49531408.htm?ca=20&w=3
D.S.

Nedan lite bilder från helgen:

Första gången vi öppnar båten själva, oj så spännande!!

Första titten...

Titta vad Lennart och Madelaine hade lämnat kvar till oss! Finns det något att fylla dem med, tro?

Ja, det fanns det!
Första lunchen på båten. En favorit i repris, grillad kyckling med potatissallad, inköp på Ica i Henån.


En av många "Hmmm...vad är det här...?"
Vi borde förmodligen veta, men okunniga som vi är så gör vi inte det. Men lika glada är vi ändå! Hur kan man vara annat när man har en sådan skönhet att ta kort på??

En kvällsmacka i styrbords soffa. Jösses, vilken hög mysfaktor denna bår har!

Vem ska vinna?? Lotta eller bräderna???

Lotta vann (vi tror i alla fall att det ska se ut så, om någon tycker annorlunda kommentera gärna det så kanske vi lär oss något...)...och jag fixar till mantågen.

Några småhål i presseningen tejpas igen.

De aktre hörnen på pressingen fixas till.

Och de sista prylarna bärs tillbaka till bilen.

Resultatet blev allt ganska bra, eller vad säger ni?

Till nästa gång!

/Magnus

1 kommentar: