torsdag 3 oktober 2013

Då var vi Malö-ägare!

Lånad bild...men här är hon... "Bibbi"
Vi var på så gott humör när vi kom hem efter att ha skrivit över båten på oss, och jag tänkte sätta detta goda humör på pränt. Det enda som fick vårt humör att sjunka en stund var att vi fick reda på vad det skulle kosta att ha båten på land under vintern uppe i Kungsviken. Inte alls de summor som vi är vana vid i hamnen i Bua. Nu efter 2,5 års intensivt sparande var det inte riktigt en utgift vi hade räknat med.

Ja, ja vi får försöka ta oss ifrån det som la lite sordin på stämningen här hemma och fundera på det som hände i Kungsbacka i eftermiddags.

Vilka människor det finns! Både jag och Lotta är överens om att det inte görs sådana människor som Lennart och Madelaine Rosén längre. Så mysiga och trevliga på alla sätt! De hade till och med köpt med sig en liten present till oss, som en lycka till-gest! Hur många som läser detta och som har köpt båt har fått en sådan av dem som säljer??? Vi känner att vi har haft tur som har hittat dessa att köpa båt av. De hade fyllt i alla papper till punkt och pricka och efter att banktjänstemannen hade fört över pengarna åt oss, gick vi ut på parkeringen. Efter att vi hade fått lite mer båtprylar som de hade haft hemma, så skiljdes vi åt. Och det var nästan lite sorgset, trevligare människor får man leta efter. Glada i hågen kom vi hem och bar in alla prylarna, och Lotta satte igång att laga något gott att fira med. Så när väl det goda humöret har återvänt så kommer vi njuta i fulla drag av att vara Malö-ägare!

Nycklar och present!
En termometer! Den behövs för Lotta hoppar inte i med mindre än att det är 25 grader varmt! (Hmm..jag protesterar mot detta påhopp, undrar vem som är den största badkrukan egentligen!/Lotta
Till nästa gång!

/Magnus



6 kommentarer:

  1. Man får gratulera de stolta båtägarna! Kramar från den kanelknäckeknaprande hedersbesättninsmedlemmen :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar! Du kommer få tillfälle att visa dina outsinliga kunskaper och din krabbvänliga seglarutstyrsel även på denna båt!

      Radera
  2. Kul med en större och tyngre båt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, vi ser fram emot skillnaden mellan Malön och Vegan...:-). Ska kolla in din blogg snarast! /Magnus

      Radera
  3. Grattis till nya båten!! Hoppas ni får mycket roligt ihop!
    /Tobias

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar! Efter mycket funderingar så blev det då en Malö...
      //Lotta

      Radera