tisdag 21 augusti 2012

Rammen till Fjordholmarna

Vi började vår dag med att kolla väderprognoser och fundera på hur långt vi skulle ta oss. Vi vill välja en naturhamn med bra skydd för de starka vindar som är på väg och valet blir att vi ska ta oss till Fjordholmarna där det finns en väl skyddad vik vid västliga vindar. Det blåser uppskattningsvis närmare 10 m/s och vi förberedde storseglet genom att reva det i 2 steg redan innan vi gav oss av.
 
 

Vi tog oss ut med motor, hissade den revade storen och rullade ut genuan halvvägs och begav oss söderut. Vi insåg snabbt att det var en perfekt segelssättning, balansen i båten var härlig. Vi fick upp en bra fart (5-6 knop) och vi for fram i halvvind genom Göteborgs norra skärgård. Vi verkligen njöt av seglingen, kan det bli bättre? Genom Rivöfjorden fick vi länsa och vågorna utifrån öppet hav gjorde vår resa blev lite skumpigare för en stund. Vi försökte hålla oss borta från farlederna och farledsmärkena, vid ett tillfälle var vi rätt nära att fastna med masten i ett av de stora märkena! Efter Rivöfjorden fick vi ny härlig segling genom södra skärgården. Vinden hade minskat i styrka så vi gick för fulla segel den sista biten mot Fjordholmarna. Tilläggningen gick näst intill perfekt, vi börjar få in snitsen på det.


Planerna är att stanna här tills på torsdag (2 nätter) då det ska blåsa upp ordentligt imorgon. Blåser den under 10 m/s på torsdag ger vi oss ner till Hamnholmen och vidare hemåt på fredag.

//Lotta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar