onsdag 22 augusti 2012

Inblåsta

 
Frukosten bestod oftast av mackor, kaffe och juice!


 
 
 
Vi hade en helt segelfri dag, vad gör man då? Badar och tvättar håret i havet, ligger nere i ruffen och roar sig med telefonerna, skriver, läser, filosoferar, lagar mat, äter och pratar. Ja, att fördriva tiden genom att bara göra det som känns bra för stunden är inte alls dumt! Allt medan vi väntade på att det skulle börja blåsa upp.


 
Men vi hade en sak att göra, lägga ut linor åt sidorna för att verkligen föräkra oss att vi ligger still när vinden tar. Magnus fick den farliga uppgiften att på hala klippor i regnet ta sig bort till lämpliga ställen att lägga fast linorna. Till slut låg vi fast med 4 linor och draggen, nu ska vi nog kunna vara lugna inför natten.
 



 
Vi tog en promenad upp till toppen och njöt av den fina utsikten. Havet ser fortfarande rätt lugnt ut. Vi har följt prognoserna noga hela dagen. Tyvärr har DMI inte uppdaterat sina vindkartor och SMHI:s rapportering från sina väderstationer ute till havs verkar ha havererat helt. Vi får nöja oss med allmänna prognoser över Kattegat samt Kustväders timme-för-timme-prognoser. Vi hoppas på att kunna gå söderut imorgon med revat storsegel. 
 
Vi är så nöjda med vårt val av hamn, vi ligger väl skyddade här. Förutom den ensamme mannen i huset på ön (snickrandes på sin sönderblåsta brygga) så är vi helt ensamma på ön, inga andra båtar annat än några få som seglar förbi.
 
Lagom tills potatisen kokat färdigt så tar gasolen till köket slut. Tur att vi har ett litet minikök med lösa små gasolbehållare, vi ska nog klara oss de sista dagarna. Middagen bestod av burkskinka, kokt potatis och färska grönsaker. Godare än vad vi förväntade oss! 


//Lotta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar