fredag 16 oktober 2009

Förberedelser....

Oj, vad vi har kollat väderleksrapporter och sjövädret den sista veckan! Önskat oss lagom mycket vind och helst från NO. Imorgon bitti sitter vi (förhoppningsvis...) i båten, kastar loss för att inte återvända...till den bryggan i alla fall. Ett antal timmar senare befinner vi oss (förhoppningsvis...) vid en brygga i Bua, nöjda och glada efter att ha klarat av detta äventyr som vi har framför oss.

Det är lite pirrigt. Jag som knappt seglat förut...och nu ska ha ansvaret för navigeringen! Vi har som tur är redan bestämt rutten och skrivit en beskrivning för hela färden i punktform, en beskrivning som nu inplastad och klar. Alla seglartermer far runt i huvudet men jag tror jag har lite koll ; )

Just nu är det kulingvarning tll sjöss men metrologerna har lovat att vinden ska avta under natten för att imorgon hålla sig mellan 7-14 m/s och avtagande under dagen. Enligt TV4-nyheterna ska det vara sol hela dagen medan SMHI inte är lika optimistiska. Får se vem som får rätt...

Jag funderar på mat och Magnus tillverkar en rorkultsförlängare och hittar "bra att ha saker"...inte så förvånande arbetsfördelning ; ) Mat...ja, det blir mackor, varm nyponsoppa, kaffe och "varma koppen". Och så lite dricka, bullar och godis : ) Allt för att hålla oss varma, mätta och glada. Hur mycket kläder behöver vi bylta på oss? För kallt...det kommer det att bli. Det få bli flerlagersprincipen som får råda.

Lite senare...
Nu har vi packat färdigt (och säkert glömt något väsentligt...), fixat mackor och förberett oss så gott det går. Efter att ha ätit lite blir det horisontalläge i soffan resten av kvällen. Ett glas vin och jag är redan trött...så det ska bli gott att få gå och lägga sig tidigt ikväll. Klockan ringer 05:45 imorgon...

/MoL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar