torsdag 8 oktober 2009

Den låg kvar...

Efter att ha varit på konferens i Gottskär i två dagar passade vi på att åka upp och titta till båten. Vädret hade under dagen varit alldeles lagom att ge sig ut på en tur så vi höll tummarna för att vädret inte skulle skifta. Men vädergudarna var inte med oss, lagom tills vi parkerat bilen börjar det regna och även om det slutar rätt fort är himlen oroväckade mörk åt flera håll.

Men båten ligger kvar på sin plats, vilken lättnad! Den ser ut att ha klarat sig riktigt bra, en fender hänger dock ner i vattnet en bit men det var allt Vi får dock justera tamparna från aktern en liten bit för nu vid det högre vattenståndet går båten emot bryggan. Då vi justerar tamparna ser det ut som att någon har varit och justerat dom redan och vi tror att någon annan båtägare har hjälpt oss = )

Vi testar att motorn fungerar som den ska och börjar sedan att försöka klura ut hur det fungerar med elen ombord. Vi vill gärna att lanternorna ska fungera om vi ska ge oss på att segla ner båten nästa helg. Vi följer ledningar hit och dit och Magnus hittar till slut "elcentralen" som visar sig vara ett riktigt råttbo med kablar i ett enda virrvarr, märkliga lösningar och antagligen orginaldelar. Ett projekt att ta tag i, helt klart. Båten har 2 batterier och det till startmotorn vet vi fungerar men det andra som är till belysningen vet vi inte hur det mår, om det är något fel på ledningarna, om det finns en brytare någonstans som vi inte hittat eller något annat som inte fungerar. Efter ett par timmar ger vi upp och beger oss hemåt igen. Men vi vet iallfall att laternan i aktern inte är trasig för Magnus testade att koppla om en del och då fick vi den att lysa.

Råtteboet...
Vad var det här...?

/MoL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar