söndag 4 september 2016

En helg med Lina

Vi var båda ivriga att komma till Lina nu i helgen så redan i fredags em åkte vi dit, Magnus direkt efter jobbet och jag åkte hemom för att hämta lite mat, lämna killarnas saker och handla lite mer mat på vägen till Lina. Det blev en mysig kväll nere i Lina, ute blåste det på rätt ordentligt. Lördagen blev blåsig den också så vi höll oss mest nere i Lina förutom en del promenader, bl a upp till affären för att köpa lite middagsmat. Kanske var det årets sista sill & potäter-lunch och till middag blev det lite smått och gott, stekta champinjoner, italienska charkuterier, soltorkade tomater, inlagda kronärtskockor, mozzarella, lime-aioli och ciabatta-bröd. Riktigt gott och så enkelt att "laga". Annars var dagen mest en vilodag, inget direkt pyssel utan mer funderande på vad vi ska pyssla med under höst/vinter/vår inför nästa seglingssäsong. Den bok jag fick om segling när jag fyllde år för en vecka sedan har även varit en källa till inspiration under hela helgen.





Natten till idag blev inte lika gungig och vi vaknade till en underbar dag, lugn och solig och när vi åt frukost uppe i sittbrunnen fick vi öppna upp för att släppa ut lite värme. Även idag blev det ett lugnt tempo men vi gav oss ut på en liten tur. Vi nöjde oss att tuffa för motor i den svaga vinden men vi tuffade ut och rundade "Grytan" för att motionera motorn. Det missljud som vi hört under resan som vi misstänkt komma från backslaget var idag helt borta, märkligt... Väl tillbaka i Bua tuffade vi bort till servicebryggan och tankade upp med diesel. Vi hade ju inte tankat sedan vi var på östkusten men hade fortfarande 1/3 tank kvar. Men det känns bra att ha full tank inför vintern.

P g a det fina vädret var det full fart i hamnen. Många båtar gav sig ut och kom tillbaka och fler än vi bryggseglade och/eller pysslade med sina båtar. Bl a fick vi en trevlig pratstund med Hasse i grannbåten.

Till slut fick vi inse att helgen började gå mot sitt slut och vi drog oss hemåt. Vi åkte hemåt med fler idéer och med inspiration för alla våra kommande projekt!

//Lotta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar