söndag 14 februari 2016

Båtmässan 2016

I onsdags åkte vi upp till Göteborg. Årets besök på båtmässan var dock inte fullt så givande som tidigare år. Nästan inga segelbåtar att spana in och de s k "mässpriserna" visade sig oftast vara samma eller högre än ute i verkligheten så för vår del blev det nästan inget handlat. Vi höll på att köpa ett nytt vindinstrument och hade ett rätt bra pris på gång men vi gick en sväng för at fundera och bestämde oss för att försöka få igång det vi har istället och lägga dom pengarna på den gummibåt som vi hittat och nu idag beställt (med 10 % mässrabatt). Vi hade tänkt köpa ett vindinstrument med trådlös överföring för att slippa dra kabel genom masten och sedan genom halva båten men Magnus läste dagen efter på Nannys blogg om de problem de har med sitt trådlösa vindinstrument (likadant som vi tänkt köpa) så vi var glada att vi lät bli det inköpet.

Gummibåt...det skulle vi ju egentligen inte köpa men vi hittade en med v-formad aluminiumbotten som väger mycket mindre än den vi har idag. Mycket lockande då vår nuvarande gummibåt mest orsakat oss irritation. Så nu är en ny beställd och den gamla (knappt 2 år gammal) ska vi göra iordning och sälja! Ska bli skönt med en mer robust gummibåt med bra infästningar för upphängning i dävert.

Vi försökte prata med Båtsystem om vår badplattform och kasettstege som började rosta redan efter några månader. Vi fick tag på en försäljare och visade bilder på rosten. Hon tyckte vi skulle prata med chefen och gick för att hämta honom men kom tillbaka  med ett meddelande om att vi skulle maila in bilderna istället. Får väl se hur det går, de har ju 10 års garanti på sina rostfria prylar. På tisdag ska jag, i dagsljus, ta lite fler bilder och maila in dessa, fortsättning följer...

Lite kul var dock att när vi stod och argumenterade med en larmförsäljare så dök Peter, som gjorde vårt sittbrunnskapell förra året, upp. Fick tjötat en stund och träffade hans kompis Jerker som gör mycket i rostfritt. Vi funderar ju på en targabåge, grabbräcken och en ny dävert så nu vet vi vem vi kan vända oss till för att få hjälp med detta.

Blev det inget handlat? Jo, en kompis till "ankan", en kryddburk och 2 rökta rödingar. Alltid något och av den ena rödingen blev det en riktigt god middag när vi kom hem.
//Lotta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar