lördag 22 november 2014

Havsutsikt ända ut till Nidingen

Idag var vi ivriga att komma iväg och börja med allt pyssel, så direkt efter frukost drog vi mot Bua. Först och främst ville vi försäkra oss om att Lina låg kvar i vagnen och inte hade vält för när vi lämnade henne igår lutade hon en del...men ingen fara, hon stod kvar som vi lämnat henne. Vi började med att försöka få vagnen att inte luta men vi insåg att vi behövde en bättre domkraft för att kunna få det så bra som vi vill ha det. Men med de 7 stödbenen kunde vi avlasta däcken något i alla fall. Sen var det att räta upp Lina så hon stod rakt och efter mycket trixande med de 6 stöttorna så var vi nöjda. Tiden hade flugit iväg och vi började spåna på vad vi ville mer.

Magnus hade en konstig inställning på kameran...bilden visar att Linas krängningsmätare visar att hon lutar 4 grader!
Trots kylan ville vi inte åka hem än men påfyllning av lite energi var det läge för så det fick bli lunch. Nära och bra ligger Marina som har asiatisk mat så dit beger vi oss. Inte direkt uppklädda för att gå på restaurang men det fick gå ändå och en liten stund är vi nästan ensamma där...men sen börjar det dyka upp finklätt folk och vi inser att det ska bli något firande. Mätta och nöjda smiter vi dock därifrån innan kalaset börjar.

Under lunchen la vi upp lite planer för vad vi skulle göra härnäst. Vi tog loss mantåget, kollade alla stag, tog loss sittbrunnskapellet, tömde allt vatten, kollade upp vad vi behöver göra med motorn, hällde glykol i toaletten och plockade i ordning. Medan vi fixade lät vi värmaren jobba upp lite värme i båten, så härligt att komma ner och värma upp sig lite!

Mantåget åker ner, nu får vi balansera extra försiktigt på däck.
Stagen justeras
Lagom tills det började skymma packade vi ihop men innan vi hissade ner gummibåtsmotorn och åkte hem stod vi och blickade ut över havet bort mot fyren Nidingen. Inte alla som har så fin havsutsikt som vi har från Linas sittbrunn = )

Jo...Nidingen syns i horisonten!
Imorgon har vi planer på en inköpsrunda och sedan åka till Lina igen och försöka klura ut hur vi på bästa sätt ska täcka över henne fastän masten är på...en del i lösningen kan bestå av en vaxduk (hur avslöjar jag inte nu). Sen behöver vi konservera motorn och lite annat...får se hur morgondagen blir!
Nu blir det en kopp te uppkrupen under en filt i soffan för att värma upp alla frusna delar av kroppen. Får erkänna att det mest är jag som fryser ; )
//Lotta




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar