torsdag 31 juli 2014

Dag 14: Hårda vindar och luriga spel, Söholmen

Idag vakna de små fösrt de vuxna vaknade 15 min efter. Till frukost åt vi vitlöksbaugetter förutom mamsen hon åt istället makor. Sen spelade vi  bluffstopp, fiskade, jag och mamsen badade också.
//Noel

Idag valde vi att stanna kvar här i viken vid Söholmen. Natten har varit blåsig (vår flagga hade blåst loss från sitt fäste och landat i gummibåten, stävstegen hade lossat och hängde i ett rep...) och dagen och kommande natt ska även den bjuda på mycket vind. Då är det inte fel att ligga vid boj. Dagen blev lugn...mycket kortspel. "Finns i havet" har utökats med "bluffstopp" och "hej knekt". En tur in till en ö fick det bli för att testa fiskelyckan men ingen firre nappade. Så vi fick gräva i skafferiet efter mat istället. Pilsnerkorv och makrill i tomatsås hittades och till det fick det bli snabbmakaroner (ris för mig). Killarna har nu invigts i båtlivets matvanor. Det blir rätt varierat men vissa saker äts bara på båten och inte hemma, typ bullens pilsnerkorv och pressad skinka på burk. Skinksås på pressad burkskinka kan bli väldigt gott upptäckte vi häromdagen. Alla gillade det och allt gick åt efter att jag piffat till såsen med soltorkade tomater, grädde, creme fraiche och lite kryddor. Imorgon satsar vi på att grilla, då blir det ìnte burkmat... ; )

Nu har vi lagt upp våra planer för imorgon. Vi hoppas på härliga seglingsvindar och satsar på att ta oss ner till Göteborgs södra skärgård!
God natt!
//Lotta

Full koncentration!

Middag!

Vi prövar fiskelyckan!

Noel i solen!

Rasmus med sina coola glasögon!


1 kommentar:

  1. Ute på havet smakar det mesta bra konstigt nog. ;-) Bra att ni grabbar sätter fart på de äldre. :-) //Sus å busarna

    SvaraRadera