fredag 16 maj 2014

Svar från Ylva i Kungsviken

I går fick vi svar på mailet till Ylva Almér i Kungsviken och hon berättade för oss om Kulturföreningen Gösta Johanssons varv och bad oss att komma förbi Kungsviken någon gång och kolla in föreningens verksamhet. Och naturligtvis ska vi göra det nästa gång vi seglar uppåt norra Orust!

Vi vill också passa på att göra lite reklam för föreningen här på bloggen, det är ju trots allt ett en del som följer den, och vi vill gärna ge tillbaka lite av all den vänlighet vi mötte av Ylva och många andra i Kungsviken. Vi har egentligen inte bett om lov att göra lite reklam, men vi tror det är ok.
Så, jag citerar Ylva om Kulturföreningen Gösta Johansson varv i Kungsviken:

"Kungsviken är Båtbyggeriets Mecka och Hans är ordförande i Kulturföreningen Gösta Johanssons Varv ( det ljusgröna på andra sidan ) och där finns allt bevarat, om hur man byggde träbåtar och utvecklingen från trä-till polyester. Hallberg började här i Viken, flyttade till Ellös och blev Hallberg-Rassy; Najaden föddes här och Malö är kvar..."

Definitivt värt ett besök tycker vi!
Kolla in hemsidan: www.gostasvarv.se

Ylva har en KÅG som byggdes 1891 berättar hon. Och vi som tyckte att vår gamla Vega från 1969 var gammal!! Jag sökte på bilder på en KÅG och hittade den nedan. Undrar om det är något liknande de har?
Mycket vackrare än så här blir det inte...!


Trots det utomordentligt fina vädret i morgon blir det ingen segling, då Lotta ska springa Göteborgsvarvet för första gången!!! Heja henne!!!

På söndag blir det båtloppis arrangerat av Bua båtsällskap i Bua hamn. Dit måste vi naturligtvis och titta om vi hittar några fynd!

Till nästa gång!

/Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar