söndag 30 mars 2014

Oj, vad häftigt det känns!

I dag vaknade vi upp i förpiken på Malön. Visst, hon ligger fortfarande på land, men ändå! Solen letade sig in genom takluckorna (vi orkar inte kalla dem skylights...), och värmde långsamt upp insidan på båten. Det hade varit tre grader kallt på natten och vi har inte riktigt fått kläm ännu på hur vi ska hantera värmaren för att det ska bli lagom i hela båten. NDenna morgon lyckades vi med konststycket att båten var varm och go överallt utom i förpiken, just där vi sov...men detta lilla bekymmer hade inte den minsta chans att påverka vårt goda humör denna bländande söndag! Vi började med att käka lite frukost och om och om igen kommer jämförelserna med Vegan fram och om och om igen uttrycker vi vad häftigt det är att vi faktiskt äger denna båt! Efter frukosten och i väntan på att yttertemperaturen skulle nå målningsbara höjder så pasade vi på att fara runt i båten och organissera alla våra och kvarlämnade prylar. Allt som behövs för sjösättning och påmastning lades fram så att varvet har det till hands när det blir dags. Det har ju strulat lite för dem denna vår, så det där med sjösättningsdatum har varit lite flytande (hö hö hö...). När vi knallade runt en stund hittade vi också den förlorade masten. Inte fel, den är bra att ha tycker vi. Sprayhooden och sittbrunnskapellet kom på plats och mantåget trasslades ut och stöttorna sattes på plats. När temperaturen gled upp över tiostrecket fattade vi tag i rollrarna och började måla. Lottas ide med maskeringstejp i stället för att försöka dra rak vattenlinje med pensel visade sig vara ett lyckokast, vi har nog aldrig haft en båt med så rak vattenlinje. Till slut var vi så nöjda att vi förmodligen konkurerade med solen i strålglans och styrde kosan söderut mot Ikea i Kållered. Vi hade ju som vanligt upptäckt att det saknades lite saker. En del saknas för att vi har glömt att köpa det, mendan en del saknas för att någon håller på att slå sönder det som redan finns...:-). Bland annat blev det nya täcken, kuddar, påslakan och örngott. vi ska ju ha med oss prominenta gäster på premiärturen ner till Bua. Dels min storebror Andreas och dels vår kanelknäckeknaprande stjärnbesättningsmedlem Sussi! Bara hon inte glömmer att ta på sig rätt keps så hon blir kompis med krabborna i fall hon skulle trilla i!
Mycket nöjda med vår helg landade vi i Varberg igen vid 8-tiden på kvällen. Lotta gav sig ut och sprang (hon laddar ju för Göteborgsvarvet...) medan jag packade upp alla prylar. Helt utslagna rasade vi till slut ner i soffan med en sällan skådad nöjdhet i sinnet.

Här kommer lite bilder från söndagen:

Kapten är på gott morgonhumör!

Det här är temperaturerna från igår till idag. Från den 29-30 mars. Jag skriver det igen: Från 29-30 mars...

Redan vid frukostbordet blev vi påminda om vad som väntade.

Flaggan på plats. Liiiite större än på Vegan. Lagom kaxig tycker vi! Nu kan vi klå Viggen med den monsterstora finska flaggan i Bua :-) !!

Fästbygeln i masttoppen. Här ska det få plats mycket saker. TV-antennen sitter redan på plats, topplanterna, VHF-antenn, radioantenn, vindex och vindinstrumentgivare ska på plats vid påmastningen.

Titta, vi hittade vår mast! Tur att vi har proffs med första gången vi ska få ordning på detta!

Redo för målning nummer två.

Mantågsstöttorna säkras.

Kaptenen övar på att speja efter ubåtar, lastfartyg, sälar och en och annan förgast som kämpar och sliter på fördäck.

Nu ska tejpen av! Blev det bra !?!?!

Oj, oj, oj...

Allting på plats och i ordnig för sjösättning. Till och med sittbrunnskapellet fick vi dit efter lite pul!

Nu är hon redo. Näsra gång vi ser henne ligger hon kanske i vattnet!

Inhandlat på Ikea. Täcke, påslakan och örngott, kudde, frukostskålar, serveringsskålar, skärbrädor och värmeljushållare.


Till nästa gång!

 /Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar