söndag 19 augusti 2012

Återhämtning


Go morron!

I dag gjorde vi det lätt för oss och tog oss för motor ut genom Stigfjorden och bort till Smögholmarna. Vi tog svängen förbi naturhamnen på Kälkerön, mest för att kolla läget inför framtida besök. Att vi satte kurs på Smögholmarna beror på att jag många gånger när jag var liten såg båter ligga vid denna välbesökta naturhamn och ville testa hur den var. Vi kände oss en smula slitna efter de senaste fyra dagarna intensiva seglande och kände att en kort etapp kunde ge oss lite tid att vila en smula. Och vilket omgivning Smögholmarna bjuder på! Som grädde på moset blåste det en hel del så vi fick se en grov havssjö bryta mot de otaliga skären och grynnorna väster om Smögholmarna.


Framtida snorklingsplats kollas in.

 Det smala sundet mellan Smögholmarna och Lyr

 Mycket liv och rörelse att kolla in under vattnet.

 Sjöräddningen hade en del att göra denna dag.
 Blommande ljung fanns över hela ön.

Lotta på toppen av ön med båten i bakgrunden. 


 Vi låg tryggt förtöjda. Smögholmarna är skyddade ifrån i stort sett all sjö, men vinden kan ställa till det om det blåser SV-NV.

Åter en god middag som avnjöts efter en lugn dag.
 
 
Lotta gick dessutom och mumsade i sig alla mogna vilda björnbär som fanns på ön, och de var många! Vi hade egentligen tänkt att vi i morgon skulle gå norrut, upp mot Härmanö vid Orust, men efter ett sms från Sussi ändrade vi planerna. Utsikterna för veckan var nämligen att det skulle blåsa upp i mitten av veckan och för att vi inte skulle bli inblåsta för långt norrut så bestämde vi oss för att gå söderut i stället, ett beslut som senare skulle visa sig klokt. Tanken blev att vi skulle gå till Rammen innanför Rörö i morgon, och sedan får vi se hur det utvecklar sig.
 
Det var allt för idag, hörs i morgon!
 
/Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar