torsdag 15 september 2016

Högsommarvärme

Högsommarvärme i mitten på september, helt underbart! Igår efter jobbet snörade jag på mig joggingskorna, sprang (varmt!) till Bua, stannade till och handlade lite grillmat och gick ner till Lina. Där anslöt Magnus som hämtat upp killarna på skolan. En snabbfika och så gav vi oss av.

Med så lite vind som vi hade testade killarna att släppa på tamparna (Noel) och att backa ut Lina (Rasmus) på egen hand. Det gick hur bra som helst och Rasmus körde oss ut ur Bua hamn  för att ut och runda lilla ön ”Grytan” och sedan köra in mot en liten vit strand som Magnus gärna velat gå in till. Vi kunde inte gå in för långt, det var rätt stenigt så Magnus (som tagit över styrningen en stund) backade ut och så la vi oss på svaj en bit ut. Medan jag tog ett snabbdop och förberedde maten tog de andra med sig grillen med Hoppe in till land, där grillen fjuttades på (eller tuttades på som Magnus tycker att det heter). Killarna kom sedan ut med Hoppe och hämtade mig och en korg fylld med mat/tallrikar och annat. Vilken kväll vi sedan fick! Ljummet och nästan helt stilla. Vi grillade kyckling och åt det med potatissallad, en god sås och tomater. Rasmus badade typ till knäna och vi andra nöjde oss med att blicka ut över havet och titta på Lina som guppade så fint där ute. Därute fanns även massor av småbåtar och även en dykbåt (vi funderade på om de letade efter något, det så inte ut som ”vanliga” dyk).
 
Noel lägger loss och Magnus instruerar Rasmus hur motorn fungerar

Kapten för dagen

På väg...

Lina på svaj

Hoppe på den vita stranden

Vilken kväll!

Bad och grillning

Gott, gotti, gott, gott!
Undra vad han pekar på...

...måste vara intressant, Magnus tittar också ditåt

Mätta och nöja tog vi Hoppe tillbaka till Lina och Rasmus skötte både upptaget av ankaret och att köra iväg. Han styrde sedan hela vägen ända in till båtplatsen där Magnus och Noel tog förtamparna och jag stöttade Rasmus där bak med att ta aktertamparna. Bra jobbat!
Efter att ha fixat det som behövdes drog vi oss hemåt för dagen.
Rasmus drar upp ankarspelet för första gången

Solen börjar sänka sig nr i havet utanför Bua

Stilla kväll!

Nu tar vi lite semester...
//Lotta


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar