söndag 29 maj 2016

Mer kablar och envis kran....och trevliga möten...

Dagen fortsatte med att Magnus fortsatte med antennkablarna och jag gav mig på att röja ut skåpet under kökshoarna för att försöka lossa på vår kökskran och byta den. Det var svårare är jag trott och jag gav efter en stund upp och hjälpte till med kablarna istället. Det blev riktigt bra! Nu har vi bra mottagning till radion igen och även upp till sittbrunnens stereo så fort vi fått tag på en anslutning som passar till kabeln där. Alla kablar las undan och stripades snyggt och till slut kunde vi lägga tillbaka allt i det utrymmet och få lite mer ordning i Lina.

Magnus gav sig på kökskranen för den skulle ju bort hade vi bestämt. det var lättare sagt än gjort och efter många försök så insåg vi att vi måste få tag på några bättre verktyg alternativ ta till kapen och med rejält våld få bort den. Alternativet att låta den sitta kvar finns inte längre för rören är för böjda för det.

Emellanåt får vi ju pausa lite och röra på oss. Det var vid en promenad på bryggorna som vi stötte på Eva som jobbar på samma ställe som jag och hennes sambo Rikard som Magnus känner sen tidigare också via jobbet. Vi blev ståendes att prata vid deras kompis Johans båt som de precis hjälpt till att masta på och vips så hade vi blivit inbjudna på fika i Johans Monsun. Vi fick en trevlig pratstund där i sittbrunnen innan vi fick återvända hemåt till Lina och den trilskandes kranen. Väl borta hos oss kom vi att börja prata med en av våra nya grannar i Bavarian. Det visade sig att de skulle ge sig av på en 1-årssegling med start nu i sommar. Förra året hade de varit i Skottland. De ligger ju på samma plats som MyFlower som gav sig av i höstas och beräknas hem efter sommaren och vi kunde konstatera att våra nya grannar kommer att göra ungefär samma resa som de gör just nu. MyFlower är nu på väg norrut mot Bermuda för att sedan ta skuttet över till Azoererna. Åh, va kul det hade att ge sig av på en sådan resa...men det får vänta några år...vi får nöja oss med Göta Kanal i år ; )

Efter lite middag och mer fixande och städande i Lina så kände vi oss nöjda för dagen. På vägen hem släppte Magnus av mig i Limabacka och så sprang jag hem. Fick en skön tur i delvis regn, men det var så pass varmt att det bara svalka skönt. Magnus passade på att köra ett spinningpass hemma i garaget istället. Det sista att göra denna söndag var att skriva en "att-göra-lista" och prioritera det vi ska göra. Det börjar bli mycket att hålla reda på så denna lista kändes nödvändig för att få koll på allt och i vilken ordning vi ska få det fixat.

Till nästa gång!
//Lotta

Här har jag inte upptäckt hur illa till kranen sitter...

Det kan var väldigt pilligt att koppla el...

...det krävs en stor portions tålamod

Så här snyggt blev det, ordning på alla kablar!

Magnus spanar in kranen underifrån....

Den sitter otroligt trång till. Det är vädigt svårt att få tag i mutterna på undersidan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar