måndag 23 maj 2016

Kanske...eller inte...eller kanske...

I dag har det pendlat mellan hopp och förtvivlan. Jag började med att åka ut till Mitab i Långedrag för att se om de hade ett begagnat rör till vår Penta 2003 T. Hoppfull...!

Efter att ha pratat med dem i två minuter visade det sig att det hade gjort sig av med hela sitt lager av reservdelar när de flyttade från Klangfärgsgatan. Men de kunde erbjuda ett nytt rör! Till det facila priset av 4500:-...Förtvivlan!!

Pratar med Mats på telefon och får rådet att kolla igenom blocket. Hmmm...kanske...lite hopp!

Kommer hem, söker på blocket, inte ett enda napp så långt skärmen sträcker sig...förtvivlan!!!!

Söker fritt på Google...hittar en tråd som börjat för 6 år sedan och som någon har fortsatt för tre år sedan. Står mest pladder, men av någon anledning så fortsätter jag ner genom kanske 10-15 helt meningslösa inlägg. Och helt plötsligt står där ett nummer. Inget namn eller något annat, utan bara ett nummer, typ "en person på detta numret renoverar Penta". På vinst och förlust ringer jag numret och Bingo! det visar sig att jag har hamnat rätt och att han fortfarande håller på med detta! Han har nget begagnat rör, men kan hjälpa oss med att räta ut det gamla buckliga röret. Och han åter seriös! Hopp...!!!

Så nu gäller det att få loss det gamla röret och eventuellt åka ner till Kävlinge (det är där han håller hus) på fredag eller lördag. Visst, soppan är dyrare än portot, men kan vi få tillbaka den samma dag så är mycken tid vunnen. Dessutom kan vi passa på att hälsa på Lottas syster Jessica i Malmö.

Om inte förr så återkommer vi på lördag med rapport om hur det gick!

Till dess!

/Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar