torsdag 21 april 2016

Vårfix 4

I dag hämtade jag upp Lotta efter jobbet, och trots en monumental trötthet efter en veckas förkylning och några massivt intensiva dagar på jobbet, så drog vi oss ner till Bua.
I dag var det mest för att kolla om vi hade blivit lurade eller inte när det kom till vårt sista inköp, nämligen ett digitalt sjökort passande till vår plotter, ett som täcker hela vår tilltänkta resa i sommar. Kortet kom på ett SD-kort och det känns ju alltid vanskligt med tanke på all kopiering som förekommer. Vi kopplade upp plottern trots bara 11 V på batteriet (vi har inte fått laddat mer, konkurrens om strömmen i hamnen...), tryckte i kortet och väntade. Och se på den! Allt funkade! Vi zoomade in alla möjliga ställen, Öland, Vänern, Vättern, Göta kanal. Och allt funkade. Om vi ska planera en rutt så går det fortfarande bättre på papperskort, men under själva seglingen kommer detta att bli oslagbart.

Märkte precis att telefonen inte får någon kontakt med datorn, så det blir inga bilder idag...


Edit 2016-04-22: Fick in bilderna...


Vi fortsatte med att pula ihop de nya slangkopplingarna till den nya kranen i toalettens handfat. Lotta höll i verktygen idag och det gick som en dans! Vi vet i och för sig inte om vi har satt rätt slang på rätt ställe på kranen, men det kommer att visa sig så fort vi får vatten i tanken och värme på beredaren.

Nya slangkopplingar och bra tätningsmedel (hoppas vi...)


Lotta höll i verktygen denna dag.


När det var klart så satte vi oss och funderade på om vi skulle göra mer, eller om vi skulle dra oss mot Varberg för inköp av en sushi-middag, men då fick vi syn på den nya länspumpen som bara låg på bordet och väntade på att bli inkopplad. Vi satte nya verktyg i händerna på Lotta och efter några minuter var alla kablar skalade, monterade och klara! Pumpens funktion kollades och den ställdes sedan ner på sin plats i kölsvinet.


Lite pul för att koppla ihop den nya pumpen med elsystemet...
...men titta vad bra det blev!
Pumpen på plats nere i kölsvinet.
Nu var det dags att dra sig hemåt, först åka och köpa käk, träna och sedan käka till den fjärde matchen mellan Frölunda och Skellefteå. För att tajma allt så kollade jag så att matchen började halv åtta som den brukar. Men INTE!! När jag kollade hade studion redan börjat och nedsläpp var om en KVART! Det blev rusning ut ur båten och full fart hemåt. Ingen träning blev det, och ingen sushi heller...men vad gör det? Matchen var spännande av sällan skådat slag och slutade med Frölundavinst med 3-2! Nu leder de med 3-1 i matcher och Skellefteå måste vinna resten av matcherna för att vinna SM-guld. Och det fixar de inte, naturligtvis...:-).

Så kvällen blev lyckad, nu är det bara byggandet av ett en-timmas (!) spinningpass kvar att göra innan det är dags att lägga huvudet på kudden och ladda för en ny dag i morgon.

Så, till nästa gång!

/Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar