torsdag 2 juli 2015

3 dagar med sommar!

Äntligen blev det då lite sommar med sol och värme! De senaste 3 dagarna har vi varit hos Lina varje kväll och igår sov vi över för första gången i år. Första kvällen låg fokuset på att få ordning på alla kablar innanför instrumentpanelen i sittbrunnen och det hela slutade med att Magnus återigen fick krypa ner i aktertoften. Denna gång för att kunna få lite konstantström från en inte allt för snygg inkoppling av dieselvärmaren. Till slut var alla kablar och anslutningar och kopplingar på plats i den nya instrumentbrädan och vi kunde kolla att stereon fungerade alldeles utmärkt samt att även loggen fungerade.

Magnus inklämd i aktertoften

Många kablar låg i en enda härva...

Koppling sker...

Igår var det helt underbart väder, soligt och nästan helt vindstilla. En perfekt dag att fixa med lazybag och få upp storseglet.Så båtmansstolen fick åka fram igen  för att få upp lazyjacksen till översta spridarna som håller upp lazybagen.. Magnus testade att bli upphissad några meter men vi bytte strategi och jag hissades upp istället (det var mina armmuskler tacksamma för, har ändå träningsvärk i höger arm idag ; ) Lazybagen kom på plats och även seglet fick vi dit. Det som tog lite tid var att byta beslag i masten och för att få dit det till 100 % fick vi vänta till idag för att en lång smal mejsel var tvungen att användas för att skruva dit det. Så nu har vi borrat i masten för första gången.
Hej däruppe!

Lazyjacksen kommer på plats...

...och knyts fast i lazybagen

Borren sätts i masten

Pilligt att få dit skruven i det nya beslaget

Slutresultatet!

Jag började dagen med att cykla till jobbet och njöt av en härlig sommarmorgon. Kossarna glodde lite lojt på mig och undrade väl vilken tosing som var ute och cyklade förbi deras hage kl 06 på morgonen. Eftermidagen bjöd på lika mycket sol och undertecknad var tvungen att testa soldäcket en stund. Magnus fortsatte att fixa det sista med lazybagen och fick även dit instrumentpanelen i sittbrunnen så ikväll har ni njutit av go musik och sommarprat ute i sittbrunnen!

Före...


 
...efter. Så bra det blev!


//Lotta












 
 

1 kommentar:

  1. Ni är duktiga ni. Säg mig, exakt hur många meter upp testade magnus att hissas upp? Mistlurshögt? ;-)

    SvaraRadera