fredag 22 maj 2015

Sjösättning!

Så var det dags för Lina att upp och flyga för att landa i sitt rätta element, havet. Igår ringde jag Kalle för att kolla om han hade tid att hjälpa oss och det hade han redan idag. Så smidigt att inte behöva ha någon lång framförhållning utan kunna bestämma så nära inpå. Vid 15 möttes vi upp i Bua för att fixa det sista: ladda batterierna, ta fram linor och fendrar, sätta dit ratten, hissa upp stödbenen på vagnen m m. Men först kollade vi in Linas nya sittbrunnskapell. Så bra det blev, både till färg, form och funktion! Vi ska bara lära oss att fälla ihop det på smidigaste sätt, men det tar vi en annan gång.

Strax före 16 kommer Kalle och kopplar på sin lilla truck på vår stora vagn och drar Lina bort till kajen. Magnus klättrar upp, lossar på akterstag och bom och hjälper till att få lyftanordningen på rätt plats ovanför Lina. Väl nere på marken hjälps vi åt att få lyftstropparna på plats innan Kalle lyfter Lina en bit, kör undan vagnen och sedan fortsätter med Linas färd mot vattnet. Hon får precis plats mellan 2 andra båtar. Efter förtöjning och en läckagekontroll lossar vi på stropparna och hon ligger och guppar som hon ska.

Sen var det dags att testa om motorn ville hoppa igång. Nja, inte på första försöket men den var väl lite trött efter vintern. När den väl startade gick den fint och efter att ha låtit den gå en stund så la vi ut och tuffade bort vår båtplats vid den nya fina flytbryggan. Med vinden i sidan och lite ringrostiga fick vi göra 2 försök innan vi var på plats. Nöjda med sjösättningen och med alla förtöjningslinor på plats så gav vi oss hemåt. Imorgon återkommer vi och försätter fixa...
//Lotta
Vårt nya sittbrunnskapell!

Lite truck drar stor segelbåt...

Tittut...här kommer hon...


Akterstaget måste bort


Klar för lyft

Flygande Lina

Snart nere i vattnet

Test av badbryggan - så bra!

"Black Jack":en behöver tömmas på luft...

....innan motorn startas

På väg mot båtplatsen

Nöjda med rymden i sitbrunnen

Lina på sin rätta plats!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar