torsdag 14 maj 2015

Klar för sjösättning!

Kristi flygare idag så vi fick en heldag med pyssel med Lina. Solen sken från en klarblå himmel när vi efter frukost styre mot Bua. Det kunde bli en perfekt vårdag om nordvästan inte envisats med sin ständiga närvaro. Och som dessutom tilltog allteftersom dagen gick. Förra året kunde vi bottenmåla i kortärmat, idag när det ändå var rätt varmt så var det ändå minst 2 lager kläder som krävdes. Men, men, vad gör det, vi fick en bra dag ändå! Jag gav mig på vaxningen av den sista delen på skrovet och Magnus började slipa på lagningen av kölen. Sen var det dags för att bottenmåla det sista, dels på lagningen men även under stöttorna. Men vi hade mer att fixa med. Magnus slipade på lagningen av mantågsstöttans fäste och fick sedan dit fästet medan jag redde ut röran av mantågsstöttor och mantåg och fick till sist allt på plats.

Lite mat i magen behövdes men idag fick det bli enkla ostmackor garnerade med några hyvlade gurkskivor. Vi hade redan avverkat en hel del på att-göra-listan men var ivriga att fortsätta. Vi fortsatte med att täta genomföringarna i akterspegeln för badbryggan med sikaflex. Ett kladdigt och lite knixigt jobb ifrån aktertoften, men till slut satt alla skruvar, brickor och muttrar på plats. Vi såg även till att fästet för ankarspelet satt fast ordentligt. Vi fixade även till en gummilist under aktertoften som var lös samt fyllde igen genomföringarna för en gamla badstegen, båda två sakerna med sikaflex. Nu var allt som vi tänkt oss för dagen (och lite till) färdigt, men vi ville inte åka hem än. Vi vilade en stund och sedan blev det städning och rensning av lådor och annat. Dammsugaren åkte fram och mattorna piskades. Oj, vad rent det blev på golvet! Medan Magnus började röja ur alla lådor med verktyg och annat passade jag på att torka ur kylen och torka av andra ytor. Alla lådor kom sedan i ordning med sådant som vi verkligen tror kan vara nödvändigt att ha så en hel del saker förpassades till en hög med sådant som skulle hem och en del saker slängdes. Skönt att få ordning! Nöjda och lite småhungriga åkte vi hemåt med ett snabb stopp på ICA i Bua för att komplettera inför middagen. Vi hann lagom hem till kvartsfinalen i hockey mellan Sverige och Ryssland...som tyvärr blev Sveriges sista match i årets VM.

Imorgon fortsätter vi pyssla med Lina. Magnus är ledig och åker ner i förväg till Bua, jag måste jobba men ansluter så fort jag kan.
//Lotta
Så här håller sig vindexet mest hela tiden - måste det alltid blåsa från nordväst???

Slipning av lagningen

Sista poleringen klar, det går att spegla sig i den ; )

Klart för bottenmålning, blev helt ok.


Magnus fixar det sista på målningen


Stöttorna lossades för målning därunder. Den stora skiftnyckeln behövs!


Slipning av ytterligare en lagning

Mantågsstöttor och mantåg i en salig röra...

Mantågsstöttan sitter på plats igen

Mantåget kommer på plats...

...och spänns upp


Genomföringarna tätas med sikaflex


Ser rätt bekvämt ut där nere i aktertoften

Dammsugning av golv

Mycket grejor blir det

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar