söndag 4 januari 2015

Inspirationsresa - ut i Göteborgs södra skärgård

Längtan ut på havet är ibland jobbig på vintern när båten ligger på land...men då kan man ju ta en tur med skärgårdsbåt. Och varför inte välja en helg då det ska storma ; ) Inte kunde jag veta det då jag började planera en överraskningsresa. Magnus hade fått en lista på vad han skulle packa ner i en ryggsäck och ett datum att ha den redo. I fredags var det dags och med et stopp på vägen för att köpa med oss lite kvällsmat så var det inte förrän vi närmade oss Göteborg som jag fick börja avslöja helgens planer. Vi hamnade på Brännö och efter en promenad hämtade vi upp vår nyckel till vårt rum på pensionatet Baggen. Det visade sig att vi hade pensionatet helt för oss själva denna kväll och vi kände oss snabbt hemma. Thaimat, vin och frågesport...vi hade det rätt gött ; )
Mysigt pensionat


Frukosten serverades på värdshuset en bit därifrån och som de enda gästerna kändes det extra lyxigt att ha ett stort bord uppdukat enbart för oss.
Orkar vi äta allt detta?

En stadig frukost behövdes för vi hade planer på att promenera ut till Galterön (som man kommer till via en bro från Brännö). Varmt klädda och med lite fika i fickorna samt en karta så började vi promenera. Brännö är förutom en färdtjänstbil, massa flakmoppar m m ingen ö för bilburna så vägarna är smala och vandringslederna inte anpassade annat än för vandring. När vi längst söderut blev dessutom varse att det var högvatten, stigen gick rätt ut i vattnet. Bara att vika av och klättra på klipporna istället och försöka hitta tillbaka till stigen så småningom. Hmm, inte den enklaste promenaden men till slut var vi framme vid bron över till Galterön. Väl där följde vi stigen igen men återigen satte vatten stopp för oss så vi gick lite på måfå. Vi hittade dock en "naturdagbok" som vi antecknade lite i (första notisen för 2015!), några gravar, en liten bastu ensam längst inne i en vik samt klättrade upp på en höjd för utsikten skull. Vi kunde se hela inloppet till Göteborg, Vinga m m. Vinden friskade på med över 20 m/s i byarna men med bra kläder så frös vi inte.
Här gick vandringsleden...vi hade inte vadarstövlarna med oss...
Bron över till Galterön

Hittade en brevlåda med en "naturdagbok" i!

En bastu på ett par surfingbrädor...

Vågorna gick höga

Hittade stenarna nedanför klippan

Vi vände tillbaka och tog snabbaste vägen tillbaka till pensionatet och vi insåg att vi varit ute och gått i 4 timmar! Inte undra på att vi var lite trötta och behövde lite lunch. Resten av dagen blev lugn fram till middagen på värdshuset. Jag njöt av mina musslor och Magnus gillade sin fisk. Nu var vi inte längre ensamma på pensionatet men fick en mysig kväll ändå.
Fisk och skaldjur...vi är ju på en ö...

Söndagen började som gårdagen med en go frukost innan vi packade ihop oss och gav oss av på en ny vandringstur. Denna gång bara upp till lotsutkiken men vilken utsikt vi fick! Vi stannade till en stund och fikade innan vi började gå ner mot båtbryggan och tog båten in till fastlandet igen.
Hit kommer vi gärna tillbaka

Lotsutkiken

Nu längtar vi till våren/sommaren så vi kan få i våran båt för vi vill ut på havet snart igen! Fram till dess så är det Båtmässan i början på februari som hägrar ; )

På tisdag får vi åka en sväng till Bua och fixa till presenningen på Lina. Helgens storm (Svea) har ställt till det lite kunde vi konstatera när vi svängde förbi Bua nu på hemvägen.

//Lotta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar