söndag 25 augusti 2013

Orust tur och retur

I går var vi uppe på Orust i samband med Öppna varv däruppe. Vi lämnade av barnen i Säve och styrde sedan kursen norröver. För styrde vi kosan till Henån där det fanns diverse båtar utställda, men det verkar som det fortfarande finns rätt många som har en övertro på vad de tror att de ska få för sin båt. Visst, orustbåtarna är fina, men det finns fler alternativ i dag än någonsin förut.

Vi åkte sedan vidare till Kungsviken för att kolla på en Malö 38. Det var öppna varv där också och vi gick förbi ett par andra Malö som vi först misstog för den vi skulle titta på. Men till sist, längst ute på en brygga låg Malö 38:an. Ett mycket trevlig par hälsade oss välkomna och vi stannade nog ombord i ett par timmar och gick igenom allt som fanns i båten (ja, ja, nästan allt, ett dokument med kompletterande frågor kommer att skickas...). Nöjda med visningen av båten åkte vi vidare till Nösund och efter att kört fel och därigenom hamnat på Hälleviksstrands smala gator hamnade vi mitt i ett bröllop. Vi kände oss lite malplacerade när vi gick på bryggan genom horderna av bröllopsgäster, men tillslut dök Dehler 38 upp framför ögonen på oss. Båtägaren visade oss båtens alla finesser och möjligheter och efter någon timma så var vi redo att i bilen summera upp alla dagen intryck. Bägge båtarna var fina, men den ena blev nog lite favorit över den andra, så nu fick vi ännu mer att fundera över en vad vi redan har.

I dag satte vi oss och funderade igenom de båtar vi har kvar att titta på och dumpade en hel del; Comfortina 35 för att den ligger för långt bort, är för dyr och gammal; Hanse 371 för att vi blivit så dåligt bemötta av Båtagent när vi ville titta på båten, och för att vi har svårt att tro att vi  skulle vilja köpa en Hanse med tanke på inredningen; Cenit 37 på grund av en konstig planlösning; Scanner 391 på grund av grund sittbrunn; Forgus 36 på grund av liten sittbrunn. Kvar blev då en Malö 38 på Öckerö och en Mön 39 på samma ö. Dem tänkte vi åka och titta på någon gång nästa vecka. Men det börjar röra på sig, det börjar närma sig...!

/Magnus

2 kommentarer:

  1. Hej
    Jag följer Sy Fria och såg er länk till bloggen. Kikade in och förstår att ni söker större båt. Tänkte bara tipsa om Diva 38an som är en annorlunda båt som många inte känner till. Kika på vår hemsida eller googla så ser ni vad jag menar.

    Vi kikade också först på Maxi 38 men fastnade sedan för Divan som var bättre på alla plan enligt oss!

    Hör av er om ni vill komma och kika!
    /Tobias

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Tack för tipset, vi har en båtgranne som har en Diva 39...mycket vacker båt. Är på gång att lägga ett bud på en annan 38-fotare men om det inte blir någon affär ska vi ögonen öppna även efter Diva 38.
      Med vänlig hälsning
      Lotta

      Radera