torsdag 2 augusti 2012

Återser Ärtskär

Denna dag lovade frisk segling med en sydostlig vind på 10-12 m/s. Vi gick ut från Bua och satte kurs mot Nidingen med endast genuan uppe.








































Vi gick mellan slör och läns men hade samtidigt vågorna i sidan och båten rullade otroligt mycket i sjön. När vi började närma oss Nidingen blev vi lite osäkra på vår position och då det ser ut som det gör runt Nidingen så tog vi det säkra före det osäkra och, gippade, och seglade österut mot Lilleland.



















Seglingen blev ljusår behagligare när sjön inte längre kom från sidan utan snett bakifrån. Efter att vi hade rundat Lilleland satte vi kurs norrut och efter att återigen ha insett hur svårt det här med avstånd och storlek är på sjön närmade vi oss Snäckan som ligger utanför Ärtskär. Under sista biten in mot naturhamnen tornade molnen upp sig och det mörknade rejält utöver havet, men vi hade tur som hann i land innan regnet och åskan var över oss. Vi såg ett par andra båter som verkade föröka fly undan ovädret och det såg ut som de klarade det.














Efter en perfekt tilläggning och medan ovärdret rasade utanför fixade vi lite käk och la båten tillrätta.







Vi hade sammanlagt fem linor ute då vädret var ostadigt och vinden skulle vrida från sydost till väst. Paradoxalt nog så dog vinden ut helt och hållet framåt kvällen så vi funderade på meningen med att ha så många linor ute, men under natten visade det sig vara befogat då vinden tjöt i riggen.



Maten bestod av lax med potatis och sallad och smakade lika gott som alltid när Lotta står för matlagningen. Kvällen på båten blev en sådan där kväll som sinnebilden av en båtkväll är. Lugn och ro med OS på radion i bakgrunden, liggandes i varsin koj pratandes om allt möjligt, bara avbrutet av lite läsande och annat smått och gott. Härligt!




 /Magnus







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar