lördag 26 maj 2012

Premiärsegling!


Vilken dag på havet vi har haft! Vi gav oss av vid lunchtid och i all iver att komma iväg och med Lotta vid gasreglaget gick det lite väl fort ut ur båtplatsen så nu är vi tillfälligt utan ett skyddsglas till ena lanternan fram. Vinden kom från sydväst och trots att det inte blåste mer än 2-3 m/s så märktes det att jobbet med botten, slipningen och målningen hade varit väl värt sitt jobb. Med fulla segel tog vi oss framåt i bra fart med tanke på den lilla vind som blåste. Vi seglade västerut i bra bit innan vi slog söderut.


Hungrig blir man på havet och en grillad kyckling med potatissallad och vanlig sallad slank lätt ner.

Mätta och belåtna tog vi oss ner till Prästskär och rundade de 2 öarna och gav oss norrut igen. Vi spanade in Södra och Norra Horta, efter bra ankringsplatser, inför kommande seglingsturer och hittade flera ställen som vi vill testa.

Nu var vi nästan hemma igen...men vi ville ju segla mer...Lotta vill hälsa på sälarna på Södra Ledskär...dit styr vi vår kosa...






Vindarna hade tilltagit så vi hade bra fart från N. Horta till S. Ledskär. Solen som varit framme nästan hela dagen tog lite paus bakom molnen och fartvinden gjorde att iallfall Lotta började frysa trots att det idag är som en riktigt varm sommardag.

Vi såg massa sälar! Vilka charmiga djur. Några var skeptiska till vår visit och plumsade i vattnet medan andra tittade nyfiket och följde efter oss lite på håll.

Nu vänder vi hemåt igen...vad händer då...jo, vinden dör ut och efter att ha länsats i minimal fart en bra stund tar vi ner seglen och motorn får hjälpa oss hem.

Efter ca 5 timmar ute på havet är vi trötta men väldigt nöjda! Hejdå båten, vi ses nästa gång!
//MoL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar