söndag 25 juli 2010

Nya äventyr!

Magnus har haft en veckas semester nu och jobbat med båten varje dag. Bl a så är allt med elen nu näst intill helt klart. Det har varit soligt och varmt och vi har inte kunnat motstå att bada ett par gånger, det är ju 24 grader i vattnet!

Igår gav vi oss ut på en lite "längre tur". Målet var Ustö men med nordliga vindar så tog vi dit via en liten sväng nästan ut till Nidingen. Vindarna var alldeles lagom och solen tittade fram mest hela tiden. Vid södra Ledskär såg vi en massa sälar!!! Vi tog oss till Ustö genom att segla in mellan Nordsten och Brattö och sen ner mot Utsö. Vi rundade dess södra udde lite väl snävt och var tacksamma för att vår båt är så grundgående för helt plötsligt blev det väldigt grunt. Vi gjorde ett tilläggningsförsök som började så bra men väl iland insåg vi att båten kilat fast sig ibland stenarna på botten. Efter en del trixande och blöta kläder övergav vi idén att ankra för natten och gav oss hemåt. Med misstänkt problem med rodret tog vi sikte på vår hemmahamn och med vinden i ryggen var vi hemma på någon halvtimme. Närmare undersökning av rodret visade att det var en klämhylsa som släppt, och efter åtdragning fungerar allt som det ska igen. Middagen tillagade vi i hamn och vi somnade gott efter att ha lyssnat på P1:s sjöväderrapport och läst båttester ; )

Idag vaknade upp och insåg att vinden tilltagit (15 m/s i medelvind på Nidingen och 18 i byarna...), det börjat regna och var allmänt ruggigt, så dagens tänkta tur bestämde vi oss för att hoppa över.

Mer äventyr kommer då Magnus halsband gick sönder i samband med att vi försökte lägga till vid Ustö, och då han glömde det där vid den lite hastiga :-) avfärden måste vi dit igen. Men vi kanske lägger oss på svaj och använder gummibåten nästa gång...:-)!

//MoL













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar