lördag 3 juli 2010

Masten på plats!

Varför inte välja årets hittills varmaste dag att masta på? Vi laddade med att åka och bada på fm och efter lunch hemma åkte vi till båten. Under veckan har vi varit i båten de flesta em/kvällar och nu funkar både motor (troligen inte helt pålitlig men det startar i alla fall) och alla gasolslangar är bytta och kollade, gasolsköket funkar och vi har fått dit lite mer av inredningen.

Men idag hoppas vi på att lyckas få upp masten trots att vi inte riktigt vet hur man gör. Motorn startade snällt och Magnus styrde båten hur snyggt som helst bort till mastkranen. Enligt ett forum så tar en påmastning ca 10-15 min om man är 3 personer men vi, 2 nybörjare, lyckades på 2 timmar ; ) Under tiden sysselsatte sig killarna med att åka sparkcykel på kajen, fika, läsa Bamse och kolla in andra båtar.

Nöjda med vårt jobb tog vi oss tillbaka till vår båtplats. Vår båt låter som en tuffande fiskebåt, ingen båt man smyger sig runt med ; ) Väl tillbaka invigde vi gasolköket med att steka lite korv och vi fällde upp bordet i sittbrunnen och åt middag där. Repet till genuan som fastnat högt upp i masten lyckades Magnus och killarna få ner med båtshaken ihopsatt med 2 paddlar, rullen till genuan lyckades jag få ordning på och nu är även sprayhooden på plats. Det går framåt...

Rasmus och Magnus avslutade dagen med ett dopp från båten!

MoLoRoN

1 kommentar: