söndag 14 september 2014

Fladen...nä, inte denna gången heller...

Det har gått en vecka sedan vi var ute på den lilla utflykt som jag tänkte skriva om här, och därför finns inte så mycket minnen kvar.
Men i alla fall...:
Då vi fortfarande inte har lyckats ta oss ut till Fladens fyr torts att vi har försökt... vi tror det är 4 gånger nu...så tänkte vi att det skulle vara dags.
Utrustade med nya drag och varma kläder begav vi oss till båten. DMI hade utlovat svaga till måttliga sydostliga vindar. Perfekt tänkte vi, då blir det inte mycket sjö.
Vi hissade allt vi hade och begav oss västerut. Det visade sig bli mulet ute på havet trots att det var lovat sol, och vindarna tog i allt mer allt eftersom vi kom längre västerut. Dessutom blåste det inte något som kom i närheten av ost, utan en ganska frisk sydlig vind gjorde att sjön tornade upp sig när vi närmade oss Fladens fyr. När vi var ett par hundra meter från fyren blev det lite väl läskigt för grabbarna och vi startade upp motorn och rullade in genuan, dock inte helt, vi ville ha kvar lite ute som stöd mot sjön. Lite snopna vände vi nosen österut och tuffade tillbaka till Bua. Ungefär halvvägs la sig vind och sjö igen, så vi fick stängde av motorn igen och fick en skön segling det sista in mot Bua.
Ska vi aldrig komma ut till Fladen...???

/Magnus

Till och med mössan åkte fram denna kyliga septemberdag.

Ett sjömärke som blåst sönder innanför Baggen. Dålig kvalité eller hårda vindar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar