onsdag 7 oktober 2015

Mat ombord - JRSK

I våras gick vi med i JRSK- JordenRuntSeglarKlubben men vi hade inte varit med på någon av deras träffar hittills. Men så såg vi att det var mat-tema så den kvällen bokade vi in i kalendern. De håller till i Göteborg så denna onsdagskväll tog jag och killarna tåget från Tofta, via Varberg, upp till Kungsbacka och blev där uppmötta av Magnus för vidare färd mot Göteborg. Fler än vi hade lockats av kvällens tema för uppslutningen var mangrann. Så efter att ha försett oss med lite fika lyckades vi hitta några stolar och knö oss in vid altandörren. Innan dagens tema togs upp fick vi nya medlemmar presentera oss, våra respektive båtar och framtidsplaner. Kul att få höra och det gjorde att vi kändes oss lite extra välkomna. Kvällen fortsatte med lite tips om förvaring, planering, bunkring, inköp av mat utomlands m m. Vi fick även en lite lektion om tryck-kokning och konservering., vilket var riktigt intressant. Till slut blev det även provsmakning av ett bröd, en tomatsås samt "falsk krabba".

Vi gick därifrån med en massa inspiration och nyttiga kunskaper, även killarna tyckte det var en kul kväll. Det gav även mersmak att komma på fler träffar, det var en skön stämning och de var kul att få höra om de erfarenheter som de som redan varit iväg på långresor har varit med om. Då vi inte planerar att ge oss av långt än på ett antal år så kommer vi hinna samla på oss en massa bra tips och råd innan det är vår tur att segla iväg.

//Lotta 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar