torsdag 30 juli 2015

Äntligen! Den svenska sommaren!

I dag skulle det enligt DMI blåsa kanske 4-5 sekundmeter. Och det skulle klarna upp framåt lunch. Därför gav vi oss iväg runt halv elva för att segla norrut och testa att revningen funkade med den nya bommen. Lotta lotsade oss ut ur hamnen och det bar iväg bortåt Ustö med revad stor, vilket fungerade alldeles utmärkt. Nu väntar bara att vi drar ner fall och rev så vi kan sköta det från sittbrunnen. Vi hade tänkt oss bort mot Skalla, men när vi närmar oss Näsbokrok så tornade molnen upp sig i norr, vinden tutade i så vi rullade in genuan en bit och jag drog på mig jacka över t-shirt och tjocktröja. Då vi inte var imponerade av molnens mörkhet i norr vände vi kosan söderut och tänkte segla runt norra och södra Horta i stället. Men i höjd med Brattön hann den sista ingrediensen av den svnska sommaren i kapp oss. Det började regna...
Vi tänkte att det kommer nog andra, bättre, dagar att segla på så vi styrde in mot Bua igen och la till. Lite väl snabbt visade det sig för idag tutade Ostindiefararen förbi utanför Bua och vi missade den med en halvtimme kanske...

Enda bilden från dagen:



Snyggt revad stor. Kanske lite väl stor segelyta för ett andrarev. Det kanske blir ett tredje så småningom. Notera den livfullt inspirerande sommarhimlen!

Här kom visst en bild till. Det blev byte av duschslang och munstycke. Tyvärr passade inte anslutningen så jag får komplettera med det till en annan dag. Men det kommer säkert att bli klart innan sommaren är slut!
Förresten. I dag sa aftonbladet att den rumänska värmen var på väg hit. Vi undrar bara i vårt stilla sinne hur lång leveranstid det är på den. Kanske en sisådär fem månader så den är här lagom till jul???

Till nästa gång!

/Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar