måndag 1 juni 2015

Montering av högtalare 1

I dag brassade vi lite käk (nåja köttfärssås på 1,5 kg köttfärs...), käkade och åkte sedan ner till Bua medan killarna spelade fotboll för allt vad tygeln höll uppe på Lindvallen. Väl nere vid båten testade vi för första gången den nya flytbryggans elinstallation, och den visade sig fungera utmärkt. Vi började med att slänga bort alla dynor och soffbottnar som vi hade lagt tillrätta i går och började att fundera på hur styrbords högtalare i salongen skulle sitta. Efter några minuters funderande drog Lotta ett andetag och satte borren i mahognyn. Efter att jag hade tagit över när det skulle sågas dröjde inte länge förrän högtalaren satt på plats under soffan.

Lotta sätter borren i ädelträt...

...så spånen flyger!

Inte så mycket plats, men bra blev det.

Snyggt och prydligt hål med skruvhålen förborrade.

Sedan flyttade vi över till babordssidan, tog bort bordet och återupprepade proceduren. Sågen hade gjort en del märken i trät på styrbordssidan så nu gav vi oss på att såga från insidan, vilket gick bra.

Lotta börjar bli en fena på att borra!

Högtalaren monteras ihop.

Och där sätts babords högtalare i salongen på plats!
 Det var allt vi hann med för dagen, sedan hastade vi hem igen för att möta upp killarna när deras träning var slut. Så det som återstår innan ljuv musik kan strömmagenom båten är att montera högtalarna i förpiken och koppla ihop allt samt montera och koppla in stereon i instrumentbrädan. För håltagningen i ruffen skulle det förmodligen vara smidigast med en 94 mm dosborr, men jag får se om jag kan få tag i en sådan.

Till nästa gång!

/Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar