lördag 2 augusti 2014

Dag 16: Luriga stenar och mysig grillning Stora Lyngskär-Onsala Sandö

Efter att ha sovit gott vaknade vi till en under...börjar bli lite tjatigt, men det är verkligen häftigt att vakna upp i skärgården!
Vi började med att käka frukost, och grovt planera dagen. Min storebror hade hört av sig och funderade om vi skulle grilla på kvällen, vilken lät som en god ide. Innan vi gav oss av var det några saker vi ville göra:
Snorkla efter stenen som vi hamnat på i går, spela ett antal partier bluffstopp, hoppa och skutta på ön, äta lördagsgodis, pumpa upp gummibåten, reda ut allt trassel från ankarsläppet från i går.
Så vi började med att spela några partier bluffstopp, innan vi hoppade i vattnet. Vi hittade stenen ganska snabbt och hur vi kunde missa den i går fattar vi inte, för den var modell görstor! Och ställde jag mig på den räckte vattnet till bröstkorgen ungefär, så det var inte konstigt att vi dunsade i!
//Magnus

Fortsättning och ny skribent:
Medan potatisen var på kok tog jag och killarna en runda på ön och passade på att äta lite efterrätt, solmogna björnbär direkt från busken. Väl tillbaka på båten blev et sillunch (igen, vi tröttnar inte på det ; ). Lite köttbullar kunde vi också skaka fram ur kylskåpet som nu börjar tömmas på mat så här i slutfasen på vår seglingstur. Mätta och belåtna skulle vi bege oss söderut igen. Vi fick hjälp från land av några badgäster att lossa i aktern och sen skulle vi knixa oss ut utan att träffa bamsestenen. Den lyckades vi undvika men vi hittade 3! till... Ljuset "bonk" börjar vi bli trötta på nu och vi kan inte förstå hur vi lyckades lägga till överhuvudtaget i går utan att träffa på en endaste liten sten! Till slut var vi dock ute på säkert vatten igen. Efter ett par timmar kom vi ner till vårt favoritställe, Ärtskär, och det ville vi isa killarna. Med utkik i fören av killarna och mig skulle vi undvika stenen som vi gick på sist vi bott på Ärtskär och precis när vi tror att vi smugit förbi den med marginal så kommer det..."bonk" och så var vi på en annan sten. Förbryllade över denna smala passage kommer vi att återvända och snorkla och loda för att verkligen hitta alla förrädiska stenar...en annan dag. Nu var det nog med stenkänningar, nu var det Onsala Sandö-viken som hägrade. Väl där var bojen ledig...så den norpade vi. Lite fika och kortspel fick det bli innan vi tog gummibåten mot land och den lilla sandstranden. Det visade sig vara väldigt långgrunt så vi fick ro halva sträckan in till stranden. Det blev ö-rundtur och bad/snorkling. Vilken kväll vi verkar bli, lite regndroppar i luften emellanåt men stilla och varmt. Killarna fick pröva på att köra gummibåt och det gick hur bra som helst.

Lite senare dyker Andreas upp och har med sig en massa godsaker. Kött åker ner i marinad och en sallad fixas till innan vi packar ner all mat och 2 grillar m m och gör oss beredda att bege oss till ön med sandstrand. Andreas simmar in och Magnus och Noel kör 2 vändor för att få med allt/alla in till ön. Grillarna är lite svåra att få fyr på då det oturligt nog börjar blåsa just som vi kommer in till ön, och gaständaren tar slut så det fick bli en vända till ut till båten att hämta en till. Men sen blir det fart på grillarna och snart sprider vi ett härligt os över ön.  Vi äter tills vi är proppmätta men lite plats finns det för att grilla lite marshmallows... Kvällen går fort och bär det börjar mörkna är det dags för Andreas att bege sig hemåt. Tack för en trevlig kväll, Andreas!

Lite kortspel fick avsluta vår sista natt i båten för denna gång! Lite konstig/vemodigt känns det allt...
//Lotta 

Bra badvik!

En annan vinkel in på klipporna idag jämfört med igår...

Badpojkarna...

Björnbären börjar bli mogna

Efterrätt!

Den finns många favoritställen på båten

På väg mot Ärtskär, med utkik i fören efter...

...stenen...där var en av dom!

Rasmus kör gummibåt

Regnmoln på väg

Kungarna över ön!

Långgrund sandstrand


En blir bogserad, en puttar på

Andreas anländer

Hur man får fart på en grill i friska vindar

Marshmallows - efterrätt




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar