söndag 29 juni 2014

Jollefix

Vi börjar blir lite ivriga på att få i jollen i vattnet så igår åkte vi till Göteborg för att inhandla bl a båtlack, glasfiberduk, polyester, seglarväst och inte minst ett takräcke. Så nu kan trädetaljer bli lackade, vagnen lagad och jollen kan (när den är klar) få åka på biltaket ner till havet. Det enda vi inte fick tag på var nya tampar i lagom storlek.

Så idag blev det lite fix. Magnus och Rasmus monterade mast, bom och segel och försökte lista ut hur allt ska se ut. Magnus och Noel tog en tur ner till bygghandel och köpte en planka för att göra en ny skotbräda. Denna bräda hänger, ihop med rodret, på tork i garaget efter att ha fått en omgång med båtlacken.
Nu var det nu...hur ska seglet se ut?

Lådan med diverse tampar kom till nytta

Skotbräda och roder hänger på tork
Tyvärr är det lite mer att fixa till så idag blev det ingen premiärsegling. Vi tog dock en sväng till Bua och båten för att lämna lite saker, sådana där viktiga saker såsom grillkol och en ny båtshake. Noels kompis Isak och hängde också med och fick hoppa på en segelbåt för första gången. Efter ett snabbt ombyte blev det ett besök borta vid badbryggan. De yngsta två tyckte att "doppa sig" innebar att doppa tårna, Rasmus doppade sig snabbt medan Magnus och jag tog oss en simtur i vågorna. Inte var det väl så kallt?, 18 grader är väl inget? Att vi hade våtdräkt på har väl inget med saken att göra ; ) Lite övning inför nästa lördag...

Besöket i Bua avslutades med att från bryggan kolla in de monster-öronmaneter som finns denna sommar. Stora som pizzatallrikar flyter de runt och bara är.
Monstermanet - stor slemmig klump som är rätt vacker

Glada killar skuttar runt på bryggorna!
//Lotta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar