tisdag 10 juni 2014

Bryggsegling de Luxe

Väderprognoserna lovade varmt soligt och vindstillaväder, så när jag åkte från jobbet hämtade jag upp Lotta från Ringhals och efter några minuter äntrade vi Lina II. Lotta hade lite energi så däcket fick sig en omgång av grönsåpa och skurborste, medan jag assisterade som sköljare.


Teakdäcket och sittbrunnen har fått smaka på grönsåpa!
Ingen hade visst borrat dränhål i kikarlådan...(det randiga är en fräck sten som vi hittade på Södra Horta...jo, barnasinnet finns kvar,...!
 När däcket hade fått sig en duvning så fjuttade jag igång grillen på bryggkanten och Lotta trollade som vanligt fram allsköns saker att lägga på gallret. Det var Angusburgare, kokt potatis, paprika, champinjoner, sparris och grilloumi. När hon la på lite extra olja spred sig grilldoften över hamnen och det var säkert en och annan mage i närheten som kurrade till. Samtidigt hissade jag vår splitter nya flagga från sjöräddningen i seinfallet, så nu har vi både dekal och flagga, vilket kan behövas när vi är ute på våra äventyr!
Grillmästaren i farten.
Den nya flaggan knyts på plats.
När allt var färdigt så testade vi att käka framme på fördäck vilket visade sig alldeles förträffligt! Med en taklucka som bord och teakdäcket som stolar njöt vi i fulla drag av middagen.

Godbitarna ligger på grillen!
Oj, oj, oj...vad gott!
Efteråt sjönk vi ner och blev liggandes på fördäck, tittandes på solen som långsamt sjönk längre och längre ner mot horisonten och på flygplan som raskt förflyttade sig över himlen. Vi tjingsade på en och annan båt som flöt förbi på tomgång och hojtade på Janne i Maxi 77:an på andra sidan hamnen när han tappade hela sitt segel i vattnet. När luften började svalna av kröp vi ner i ruffen, helt nöjda med dagens bryggsegling!

Till nästa gång!

/Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar