söndag 14 juli 2013

Dykning och fler båtkandidater...

Tidigt startade denna söndag och efter en utsökt söndagsfrukost hemma hos vår kanelknaprande stjärnbesättningsmedlem gav oss av norrut med fullpackad bil . Första anhalten för dagen var Kårevik, i närheten av Rönnäng på södra Tjörn. Sist vi var i dessa trakter var då vi seglade Tjörn Runt förra året…Då hade vi fått ordning på det trilskandes förseglet och hade en rätt skön segling i utloppet från Hakefjorden mellan Rönnäng och Åstol. Idag friskade vinden i ordentligt från nord och segelbåtarna vi såg ute till havs körde med revade segel och en del valde istället att passera oss in i fjorden där de fick en betydligt mindre gungig resa. Men nu skulle det dykas! Lite nervöst var det då det för mig var det första "riktiga" dyket efter kursen. Viken vi höll till i låg väl skyddad för vinden men när vi kom ut en bit gungade det en del även under vattnet. Efter mina kursdyk i rätt dålig sikt och på platser utan så mycket att se så var detta något helt annat! Kunde för första gången titta runt hela tiden och tyckte det var mycket av både växt- och djurliv. Dessutom är jag ju uppväxt vid Östersjön så bara att få se en sjöstjärna kan få mig att bli barnsligt förtjust, de är ju så fina…; ) Magnus som dykt på platsen i många år berättade dock att det hänt mycket de senaste åren och att förändringen tyvärr är att både djur- och växtlivet minskar (eller ser ut att dö/fått påväxt av annat). Men själva dykningen gav mersmak så nästa helg kanske vi testar något annat ställe!



På väg ner i havet...


Ovanligt klart vatten denna dag!


Åstol



Lotta

Ålegräs
Magnus

Ovanliga i Östersjön...
Smög på en Smörbult

Med lite lunch i magen lämnade vi Tjörn och tog bron över till Orust för att se på två intressanta båtar. Vi började med att titta på en Maxi 38+, en båt som vi från början inte varit så intresserade av, då den har mittsittbrunn, men som vi på sista tiden blivit väldigt nyfikna på att se i verkligheten. Därefter körde vi en liten bit till och kollade in en Arcona 36:a. Två väldigt olika båtar som har sina för- och nackdelar båda två och nu efter att ha tittat på totalt fem båtar börjar vi få upp en känsla för vad vi vill ha. Det har ändrat sig en del från då vi började titta ny båt och troligen så kan det bli fler justeringar i hur vi prioriterar. Vi har en favoritbåt i dagsläget men vi ska titta på fler så det kan komma att ändras flera gånger om innan vi är klara…
 

Vår "checklista" är lång...

Måste passa på att tacka våran kanelknäckeknaprande stjärnbesättningsmedlem för sällskapet under hela dagen! All hjälp med att bära dykutrustning, lån av densamma, fotograferandet samt det enorma tålamod du hade med oss när vi tjattrade om olika båtar i all oändlighet ; ) Hoppas du inte fått skavsår i öronen!

Den kanelknäckeknaprande stjärnbesättningsmedlemmen!
 
 
//Lotta
 

1 kommentar:

  1. Det var en rolig dag och inga skavsår i öronen så vitt jag har upptäckt ännu. Kul att se att ni kunde använda några av korten jag tog, fast det har ni nog kameran att tacka för! :-)Tack själva för en bra dag i solen, men nästa gång hoppas jag kunna följa med ner under ytan.

    SvaraRadera