Det var så kul att de gillade min abborre, ett egetpåhittat recept
då jag ytterst sällan kan hålla mig från att modifiera recept jag hittar. Här
kommer receptet för den som är intresserad (det går säkert att göra på land
också men smakar som allra bäst i sittbrunnen på en guppande båt):
Aborre i kantarellsås (2 pers)
2 byxade aborrfiléer (eller någon a...nnan god fisk)
1 burk kantareller (eller färska)
smör
salt & peppar
2 dl grädde eller creme fraiche
persillade kryddblandning (eller valfri favoritkrydda)
ev redning
Stek aborren i smöret och stek med kantarellerna sista minuten. Häll på grädde och krydda med persillade kryddblandning, salt och peppar. Red ev av såsen om den önskas lite tjockare.
Servera med kokt potatis och grönsaker
Nu börjar det närma sig Båtmässan! Ska bli kul att åka dit och få en massa inspiration inför säsongen.
//Lotta
Ps. Vinnare blev receptet på en Paella som vi får testa nu till sommaren:
Karins Paella till 4 personer:- 2 kycklingfiléer
- blåmusslor efter smak
- ca 250 gr räkor (med skal)
- ca 6-8 dl kycklingbuljong
- 1 dl vitt vin (kan bytas ut mot buljong)
- avorioris till 4 pers (ca 4 dl, kolla förpackningen)
- 1 vitlöksklyfta - finhackad
- 1-2 scharlottenlök - finhackad
- 1 mindre röd paprika i bitar
- 1 paket saffran
- 1 tsk chiliflakes eller en halv färsk hackad chili
- peppar och salt
- olivolja
- citron i klyftor
1. Fräs vitlök, scharlottenlök och ris i lite olivolja.
2. Häll buljong och vitt vin över risblandningen och strö över saffran.
3. Lägg på ett lock och låt koka på svag värme i ungefär 15-20 minuter.
4. Skär kycklingen i mindre bitar, fräs i olja och lägg sedan över i pannan ihop med paprikan.
5. Krydda med chili, salt och peppar. Låt allt sjuda i 10 minuter till.
6. Lägg på räkor (skalade eller oskalade, vad man föredrar) och blåmusslor.
7. Sjud tills musslorna öppnat sig.
8. Garnera med citronklyftor, peppra och salta mer om det behövs.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar