lördag 9 juli 2016

Underbar morgon och premiär för brödbak

Natten blev så väntat lugn men vi vaknade av att bojens fästanordning hade fastnat i främre ankaret och låg och skavde mot fören. Ett ljud som vi inte uppskattade! Jag smög upp och frigjorde Linas ankare från bojen och vi kunde njuta av en underbar morgon. Helt stilla och solen var på väg upp!

Lägg till bildtext


Sängen lockade dock så vi kröp ner och somnade om en stund.


Till frukost hade jag planerat att baka scones. Känner att jag behöver testa lite vad som fungerar i bakväg eftersom jag kommer att behöva baka bröd till mig under segelsemestern om jag inte ska leva på yoghurt.  Jag hade blandat 2 dl gluten/vetefritt mjöl med 2 tsk bakpulver och 1/2 tsk salt hemma och nu tillsatte jag en skvätt (typ 2 msk) och vatten tills jag fick ihop en bra deg. Jag har ju inte en aning om temperaturen i ugnen eller hur lång tid det skulle ta men jag tror jag fick ha inne sconesbullen i ca 20 min. Det blev inte så luftigt men med en knaprig botten och en god smak så detta kommer jag att göra igen, troligen redan imorgon bitti.




Vinden har börjat ta i nu och Lina rullar på rätt bra eftersom vågorna kommer från sidan. Vi blir kvar här vid bojen och får se vad vi ägnar dagen åt...det blir nog en hel del att "bara vara", äta gott och pyssla.


Återkommer kanske redan ikväll...
//Lotta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar