Ingredienser:
1 förpackning färdigkokta gröna linser på tetrapack
blandad sallad av valfria sorter
2 tomater
1 halv rödlök
1 bit halloumi
1 förpackning bacon
1 kruka persilja
vit balsamvinäger
olja
saften från 1/2 citron
peppar
Skär bacon och halloumiost i små bitar och stek upp. Skölj av linserna och värm dem i en kastrull, häll av vattnet. Skär tomater i bitar och hacka löken. Blanda ihop sallad, tomater, lök, persilja, linser, ost och bacon. Håll på olja, vinäger och citronsaft efter eget tycke och smak och smaka av med peppar.
Nästa gång ska vi testa att ha i bitar av vattenmelon, det kan bli gott. Från början hade jag inte tänkt att ha i bacon och det går säkert att utesluta om man vill göra rätten vegetarisk. Eller att ta tonfisk eller kyckling istället för bacon.
//Lotta
Vi hann äta upp det mesta innan jag kom på att jag skulle ta ett kort |
Spännande...jag gjorde nästan exakt samma fast med rökt lax istället för bacon på mitt håll. Har vi fått inspiration från samma ställe tro? ;-) //S
SvaraRaderaGoogle är bra som inspirationskälla ; ) Rökt lax och hallouimost lät ju som en ovanlig kombination, det har jag aldrig testat innan… //Lotta
SvaraRadera