söndag 8 juli 2012

Bryggsegling



Denna härligt varma sommardag bjöd inte på några seglingsvindar så vi bestämde oss för att stanna i hamn. Det fanns en del pyssel att hålla på med så nu är vindskydden lagade och de liksom sprayhooden på plats. Gummibåten är uppumpad och har fått ordentliga fästanordningar. Kylvattenkranen kollades liksom gasreglagets olika lägen. Magnus gick dessutom igenom alla vantskruvar och fick till en bättre lutning på masten. Och om någon undrar vad den första bilden visar så är det en genialisk uppfinning tillverkad av en styck håv, en styck teleskopisk båthake och en fasligt massa tejp. Dess syfte? Att försöka fiska upp det på havets botten liggande vinsch-handtaget. Med tanke på fiskeresultatet så får nog bättre uppfinningar spånas fram...



Grillen fick visa sin utomordentlighet igen och det blev grillad flankstek (något pepprig dock) och hemgjord potatissallad!




Att ligga och läsa bok fick blir Lottas avkoppling efter maten. Vi passade även på att spana på fina båtar.  En vacker båt passerade oss och vi tog oss en promenad bortåt deras brygga och fick oss en pratstund med de trevliga ägarna som gärna visade oss sin båt, en Diva 39.

Nästa sommar blir det förhoppningsvis båtbyte och vi har ögonen öppna hela tiden efter lämpliga båtar. Divan var visserligen väldigt vacker och välplanerad men ståhöjden inuti var något låg och enligt vår, nu vällästa, båtbok med 700 testade båtar så hade den inte riktigt de seglingsegenskaper som vi letar efter.

//MoL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar