söndag 20 maj 2012

Påmastning


Det var dags för påmastning denna soliga och varma majdag. Vi samlade ihop styrkorna på eftermiddagen, efter fotbollsmatcher och kompislek och åkte ner till båten, jag, Lotta, Rasmus och Noel.



























 Motorn startade åter problemfritt och vi puttrade så långsamt bort till mastkranen. Väl där slängde vi i gummibåten som vi hade lagt ovanpå masten och de båda killarna bänkade sig i denna för att följa våra tappra försök att bemästra påmastandets ädla konst.








































Påmastningen blev mycket lyckad och det märktes att vi har lärt oss ett och annat under de år vi har haft båten. När vi var färdiga tog barnen gummibåten tillbaka till båtplatsen medan vi, efter en hemmasnickrad variant av båtvändning inne i trång hamn, långsamt puttrade tillbaka till båtplatsen.

















































Kvällen kröntes med premiärdopp för Rasmus och Noel följt av en alldeles underbar middag ombord bestående av grillad ytterfile, potatissallad och grönsallad, och avslutades med en heroisk jakt på den itappade flaskan! Nu återstår bara att montera seglen innan vi kan ge oss ut på böljan den blå!



































/MoLoRoN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar